[ad_1]
در جدیدترین مقاله بخش آموزش پدال به بررسی کروکی تصادف خودروها و شرایط و انواع آن خواهیم پرداخت.
افزایش روزافزون ترافیک شهرهای بزرگ علاوه بر مشکلات پیدا و پنهان برای محیطزیست و اقتصاد میتواند باعث افزایش تصادفات شهری نیز شود. به احتمال زیاد اکثر شما عزیزان تصادف با خودرو را تجربه کردهاید و با مشکلات مربوط به آن آشنا هستید. یکی از مراحلی که باید برای دریافت خسارت از شرکتهای بیمه طی شود در دست داشتن کروکی تصادف است؛ اما منظور از این عبارت چیست؟ برای دانستن پاسخ سؤال همراه ما باشید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
کروکی تصادف چیست؟
کروکی تصادف در واقع گزارشی است که مأموران راهور از صحنه تصادف تهیه میکنند. کروکی مدرک اصلی برای تشخیص مقصر حادثه است و گاها برای تعیین میزان دیه نیز مورد استفاده قرار میگیرد. ذکر این نکته نیز مهم است که اگر طرفین حادثه نیازمند کروکی باشند نباید صحنه تصادف را به هم زده و خودروها را جابجا کنند. مهمترین موضوع پس از وقوع حادثه تماس با پلیس است تا در اسرع وقت به محل تصادف اعزام شوند. این کروکی تصادف است که مقصر حادثه را مشخص میکند و بنابراین تا حد امکان نباید خودروها از محل خود جابجا شوند. همچنین باید از علائم ایمنی مناسب برای هشدار به سایر رانندگان استفاده شود.
همچنین بخوانید:
انواع کروکی تصادف
در کشور ما دو نوع کروکی برای تصادفات وسایل نقلیه وجود دارد که شامل کروکی سازشی و کروکی غیر سازشی است.
کروکی سازشی
در اکثر تصادفات وسایل نقلیه از این نوع کروکی برای تعیین مقصر و خودروی خسارت دیده استفاده میشود. درصورتیکه افسر راهور تشخیص دهد خسارات وارد شده به خودروها در سقف تعهدات مالی شرکتهای بیمه است کروکی سازشی را ترسیم میکند. در حقیقت با این نوع کروکی یک گزارش کامل درباره مشخصات راننده مقصر و خسارت دیده به همراه چگونگی وقوع تصادف ارائه میشود. برای ترسیم این کروکی شرایطی لازم است که به آن اشاره میکنیم:
- تصادف حداقل دو خودرو با یکدیگر
- تشخیص پلیس راهور
- مقصر بودن طرفین حادثه
- سکونت طرفین تصادف در شهرهای مختلف
کروکی غیر سازشی
چنانچه شرایطی به غیر از موارد بالا در تصادف وجود داشته باشد افسر راهنمایی و رانندگی کروکی غیر سازشی را ترسیم خواهد کرد. این کروکی گزارشی دو صفحهای است که گزارش کامل حادثه و محل وقوع آن را ارائه میکند. همچنین وضعیت خودروها، عابران و مشخصات رانندگان نیز در کروکی غیر سازشی وجود دارند. در صفحه بعد گزارش کامل مشخصات افسر راهور و شرح وقوع حادثه درج میشود. کروکی غیر سازشی در موارد زیر ارائه خواهد شد:
- میزان خسارات وارده بالاتر از تعهدات بیمه باشد یا اینکه اصلاً در تعهدات بیمه نباشد
- طرفین حادثه به دلایل گوناگون از جمله افت قیمت به دنبال پیگیری قضایی باشند
- تصادف با صدمات جانی همراه باشد
- یکی از طرفین حادثه به تشخیص افسر راهور اعتراض داشته باشد
- فرار راننده مقصر از صحنه تصادف
- دریافت خسارت بیمه بدنه با استفاده از کروکی (برای خسارتهای بیشتر از ۴۰ میلیون تومان در سال جاری)
ترسیم کروکی تصادف چه زمانی الزامی است؟
برای آنکه با شرایط لازم برای ترسیم کروکی آشنا شوید حتماً موارد زیر را مطالعه فرمایید.
- زمانی که یکی از طرفین تصادف وسیله نقلیه نظامی، موتورسیکلت یا وسیله نقلیه سنگین باشد
- یکی از طرفین مدارک شناسایی همچون گواهینامه نداشته باشد
- تصادف باعث آسیب جانی یا فوت شده باشد
- تصادفات زنجیرهای و چندمرحلهای رخ دهد
- یکی از طرفین حادثه در زمان دندهعقب رفتن تصادف کرده باشد
- حداقل ۲۰ روز از زمان صدور بیمهنامه دو طرف حادثه گذشته باشد
- زمانی که تصادف با شی ثابت یا حیوانات رخ دهد
در شرایط ذکر شده خودروها میبایست در صحنه تصادف باقی بمانند و جابجا نشوند. درصورتیکه صحنه تصادف به هر علتی به هم خورده باشد میبایست قبل از جابجایی از خودروها و شرایط محل حادثه تصویر و فیلم تهیه شود تا افسر راهور با کمک آنها بتواند کروکی دقیقتری رسم نماید.
اعتراض به کروکی
در برخی موارد طرفین حادثه به کروکی ترسیم شده توسط پلیس راهور معترض هستند. در این صورت باید فرد معترض به همراه کروکی و سایر اسناد خود به دادگاه مراجعه نماید. پس از طرح شکایت و بررسی قاضی، دستور ترسیم مجدد کروکی صادر میشود. این مراحل شاید اندکی زمانبر باشد اما فرایند سختی نیست.
مدت اعتبار کروکی تصادف
راننده خودروی زیاندیده حداکثر ۵ روز پس از ترسیم کروکی فرصت دارد تا به شرکت بیمه مراجعه کرده و خسارت خود را دریافت نماید. پس از گذشت این زمان کروکی اعتبار خود را از دست داده و شرکت بیمه تعهدی در خصوص پرداخت خسارت نخواهد داشت.
شرکتهای بیمه خسارت را بدون کروکی پرداخت میکنند؟
واضح است که دریافت خسارت از شرکتهای بیمه تابع شرایط و قوانین خاص خود خواهد بود. در اکثر موارد همراه داشتن کروکی برای مطالبه خسارت ضروری است اما با توجه به قوانین موجود در برخی موارد میتوان بدون کروکی تصادف نیز خسارت را دریافت کرد. درصورتیکه آسیب جانی به طرفین حادثه وارد نشده باشد و آنها با یکدیگر به توافق رسیده باشند امکان دریافت خسارت از بیمه بدون کروکی تا سقف ۴۰ میلیون تومان خسارت وجود دارد.
همچنین بخوانید: نرخ دیه و حق بیمه شخص ثالث برای سال ۱۴۰۳ اعلام شد
شرایط و مدارک لازم برای دریافت خسارت بدون کروکی تصادف
بر اساس قوانین موجود، برای دریافت خسارت بدون همراه داشتن کروکی تصادف باید شرایط و مدارک زیر مهیا باشد:
- داشتن بیمهنامه شخص ثالث معتبر
- توافق کامل طرفین حادثه درباره خودروی مقصر و زیاندیده
- میزان آسیب مالی وارده به خودرو کمتر از ۴۰ میلیون تومان باشد
- به همراه داشتن کارت ماشین، گواهینامه، کارت ملی، بیمه شخص ثالث و بدنه
[ad_2]
منبع www.pedal.ir