[ad_1]
سورن پلاس ایران خودرو یک سدان خانوادگی و اقتصادی بوده که جای خالی سمند را در خط تولید این شرکت پر کرده است. ایران خودرو سعی کرده که تمام استانداردهای کیفی و ایمنی که سمند قادر به پاس کردن آنها نبود، در سورن پلاس رعایت کند تا این خودرو را روی خط تولید حفظ کند. هرچند سورن پلاس در همان ابتدای عرضه هم لیست تجهیزات کاملی را به نسبت دیگر خودروهای تولید داخل هم رده ارائه می کرد، اما ایران خودرو با هدف رعایت استانداردهای 85گانه نسبت به بروزرسانی این خودرو اقدام کرد و تغییرات مهم و کلیدی در آن اجرا شده است.
با توجه به الزام استاندارد مبنی بر نصب دیلایت روی خودروها، سورن پلاس به این امکان مجهز شده اما سطح تغییرات این محصول بیشتر از آن است. ایران خودرو از نیمه دوم سال 1402 سورن پلاس را با تجهیزات ایمنی بیشتری به بازار عرضه می کند تا ضمن رعایت استانداردهای 85گانه، خودروی ایمنتری را به مشتریان خود تحویل داده باشد. یکی از مهمترین تغییرات سورن پلاس های جدیدی که در نیمه دوم سال 1402 تولید می شوند، اضافه شدن سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC) است. سیستم کنترل پایداری یکی از الزامات استانداردی در کشورهای خارجی بوده و سالهاست که نصب آن روی خودروهای تولیدی در بازار کشورهای پیشرفته دنیا الزامی شده است.
طی تحقیقات صورت گرفته، بهره گیری خودروها از سیستم کنترل پایداری (ESC) می تواند تا 30 درصد از سوانح منجر به فوت بکاهد. بدین ترتیب این بهبود سورن پلاس و اضافه شدن این آپشن را باید اقدامی مثبت از سوی ایران خودرو دانست. نحوه عملکرد سیستم کنترل پایداری به این صورت بوده که با سنجش زاویه چرخ ها و فرمان و میزان سرعت خودرو، در صورتی که حس کند خودرو امکان سر خوردن و انحراف از مسیر را دارد، با ترمزگیری در چرخ بحرانی و قطع کردن دریچه گاز و جلوگیری از گاز خوردن خودرو، سعی می کند خودرو را به مسیر خود بازگرداند و مانع از انحراف و واژگونی شود. این سیستم ESC در سورن پلاس به صورت پیش فرض در مدار بوده و برای خاموش کردن آن یک کلید روی داشبورد تعبیه شده است.
سورن پلاس های جدید ایران خودرو تنها از سیستم ESC بهره نگرفته اند. بلکه یکی دیگر از بهبودهای مهم در این سدان اضافه شدن سیستم کنترل لغزش در هنگام شروع حرکت موسوم به TCS است. این سیستم مانع از هرزگردی چرخ ها در مسیرهای لغزنده شده و به شروع حرکت در مسیرهای لغزنده کمک می کند. یکی از سیستم هایی که در کنار ESC به سورن پلاس اضافه شده، سیستم ترمز کمکی الکترونیکی موسوم به EBA بوده که در هنگام ترمزگیری های شدید، فشار هیدرولیکی نیروی ترمز را در لحظه به حداکثر رسانده تا خودرو سریعتر متوقف شود.
یکی از امکانات کاربردی و مهم اضافه شده به سورت پلاس از نیمه دوم سال 1402، سیستم HSA یا کمکی شروع حرکت در سربالایی بوده که هر خودرویی به ویژه خودروهای دنده دستی کاربردی است. این آپشن با حفظ نیروی ترمز در هنگام شروع حرکت در سربالایی برای چند ثانیه، مانع از عقب رفتن خودرو و برخورد با خودروی عقبی می شود. این آپشن در سرازیری و در شرایطی که راننده قصد دارد با دنده عقب شروع به حرکت کند هم با ترمزگیری برای چند ثانیه مانع از حرکت خودرو به سمت جلو می شود.
یکی از امکانات اضافه شده به سورن پلاس های تولیدی در نیمه دوم سال، سنسور پایش فشار باد تایرها موسوم به TPMS بوده که در صورت کاهش فشار باد تایرها، در نمایشگر پشت فرمان به راننده هشدار می دهد تا نسبت به تنظیم باد تایرها اقدام کند. همانطور که می دانید در صورتی که فشار باد تایرها تنظیم نباشد، ضمن اینکه تایرها زودتر تمام می شود، میانگین مصرف سوخت خودرو بالاتر رفته و کیفیت سواری خودرو نیز افت پیدا می کند.
یکی دیگر از آپشن هایی که ایران خودرو با هدف رعایت استانداردهای 85گانه به سورن پلاس اضافه کرده، راهنمای تعویض دنده موسوم به GSI بوده که در صورتی که نیاز به تعویض دنده باشد در نمایشگر دیجیتالی کامپیوتر سفری به راننده نشان داده می شود. این سیستم با هدف کاهش آلایندگی خودرو تنظیم شده و راننده در صورت رعایت آن می تواند مصرف سوخت و آلایندگی خودرو را کاهش دهد. طبق الزام استانداردهای 85گانه، نصب این آپشن روی خودروهای دنده دستی جدید الزامی بوده و سورن پلاس به همین جهت از این آپشن بهره گرفته است. به موجب این آپشن زمان مناسب برای تعویض دنده با هدف کاهش مصرف سوخت و آلایندگی به راننده نشان داده می شود.
بهبودهایی که ایران خودرو در سورن پلاس اعمال کرده تنها به ایمنی و رفاه سرنشینان داخل کابین محدود نشده و این شرکت به حفظ ایمنی عابرین پیاده هم فکر کرده است.
با توجه به تغییراتی بخش جلویی از جلوپنجره، سپر و ادوات پشت سپر اعمال کرده، اکنون دیگر سورن پلاس قادر به پاس کردن استاندارد حفظ ایمنی عابر پیاده در هنگام برخورد موسوم به ECE R127 شده است.
سورن پلاس ایران خودرو اکنون با بهره گیری از این آپشن ها و به لطف کابین جادار و موتور قدرتمند خود، یکی از بهترین سدان های اقتصادی و خانوادگی در ایران بین خودروهای تولیدی محسوب می شود. ایران خودرو با اضافه کردن این آپشن سعی کرده سطح رضایتمندی مشتریان از محصولات خود را افزایش دهد و موجب ارتقا جایگاه برند ایران خودرو در ذهن مشتریان شود. بخشی از این تغییرات بر اساس بازخوردهایی بوده که این شرکت از مشتریان خود دریافت کرده است. یکی دیگر از تغییرات سورن پلاس که بر اساس درخواست مشتریان و بازخوردهای آنها اجرا شده، حذف زه روی درب ها بوده و از این پس سورن پلاس بدون زه روی دربها عرضه می شود.
[ad_2]
منبع www.khodrobank.com